Livingood, smart koncept!

Efter helgen sitter jag här med ett otroligt tips till alla trångbodda människor. 

Jag följde med som smakråd till min vän Emma som skulle kolla på säng i helgen. Hon har tidigare pratat om den här sängen, eller sängskåpet,  och jag måste ärligt säga att jag varit duktigt skeptisk, men självklart följde jag med som smakråd och möjligen bromskloss (?). Men så blev inte fallet. Det var snarare jag som försökte sälja in denna praktiska (och snygga) säng till Emma. Allting med den är fantastisk och passar perfekt i lägenheter där man vill frigöra yta. Sängskåpet frigör ca 4-5 kvm, förstår vad dem kvadratsmeterna gör i t.ex. en etta i Stockholm? Tänk att kvm priset i Stockholm är ca 45 000 kr och att du genom denna säng kan frigöra 4 kvm, leder till att du indirekt kan spara 180 000 kr...?? Enkel tanke!

En Livingood-säng gör att din lägenhet eller villa verkar ha ett extra rum, eftersom den kan fällas upp så att den inte syns. Tanken med att ha en spegelfront medför att sängen kan få lägenheten att verka större och ljusare och vem vill väl inte det?

Jag gillar hela konceptet Livingood står för. Ett personligt hembesök där en erfaren inredare kollar din lägenhet och planlösning för att erbjuda konsultation och möbleringsförslag, måtthjälp samt färgval. Sedan erbjuds kunden ett besök i deras showroom för att "känna in" sängen, galleriet är helt fantastiskt. Utifrån detta beslutar sedan kunden vilket trämaterial och tillval kunden vill ha. Livingood hjälper även till med installation och montering.  

Jag tipsar gärna om Livingood´s hemsida där ni även hittar fler möbler som är praktiska och personliga och som överlever skiftande modetrender och samtidigt har en egen karaktär.  www.livingood.se

Lycka till och grattis Emma, sängen kommer göra din lägenhet till ett hem! 





God fastighetsmäklarsed?

Vad betyder egentligen god fastighetsmäklarsed? Hur anpassas det i verkligheten? Min uppfattning är  de inblandade i en bostadsförmedling inte vet vad det betyder, eller hur den påverkar säljare och köpare. Men detta ska det bli ändring på nu ;)

God fastighetsmäklarsed betyder att fastighetsmäklaren ska agera opartisk mellanman till alla inblandade parter. En fastighetsmäklares främsta uppgift är att sammanföra parter som vill sluta avtal med varandra. Det är därför ett grundläggande krav att en mäklare i sin roll och i sitt agerande intar en oberoende ställning gentemot säljare och köpare. I praktiken finner jag det svårt att vara totalt neutral som mäklare mellan två parter, då säljaren faktiskt anlitat en mäklare för att sälja dennes bostad och inte bara sälja den utan och sälja den till högsta möjliga pris. Jag tycker därför det är viktigt att och i tiden att köparen använder någon eller något som stärker deras position och förutsättningar i en förmedling. 

Jag menar inte att en fastighetsmäklare struntar i köparen, utan snarare att mäklaren bygger ett starkare band till säljare då en säljare gett sitt förtroende till mäklaren (genom att anlita denne) och att säljaren i slutändan "delar med sig av resultatet". Det är även vid priset en fastighetsmäklare inte behöver vara opartisk utan bör stödja sin uppdragsgivare. I en bok jag läser nu står det att "man kan inte begära att en mäklare ska, då det gäller priset, villkoren samt andra direkta affärsmässiga överväganden i lika mån beakta köparens intressen". Jag anser att lagen lite "skjuter sig själv i foten" där....eller??

En mäklare ska alltså ställa sin sakkunskap till förfogande genom råd och stöd i olika avseenden så länge det sker utan att mäklaren skadar sin uppdragsgivare. Uppdragsgivaren är i vanligen säljare, men nu finns det även en möjlighet att köparen blir uppdragsgivaren. www.nextplace.se

Det som är av vikt att ta med dig är vetskapen att en fastighetsmäklare ska tillvarata både köparens och säljarens intressen! Glöm inte det och var inte rädd att stå på dig! Vill du annars ha någon på sida kontakta Nextplace.se ; )



Vars ska jag börja?

Allt började med att Nextplace skulle finnas som bollplank åt köparen i en bostadsförmedling. En fantastisk idé! Vem vill inte ha hjälp på vägen till sin nästa boende? Nextplace ska alltså hjälpa dig att hitta ditt nästa boende.

Grundtanken är köparen i en bostadsaffär anlitar Nextplace, som sedan kommer arbeta för köparens skull i bostadsköpet. Arbetet går ut på att finnas från starten i processen, som kan vara att analysera preferenser och krav som kunden har, till att leta och presentera ett antal objekt för kunden utifrån dessa önskemål. Vid den kommande köpeprocessen har nu köparen en egen rådgivare att vända sig till vid frågetecken som lätt kan uppstå vid bland annat budgivingar och förhandlingar.

Denna blogg är därför skapad som en faktavägg till köpare OCH säljare men även till alla som är intresserade av bostadsmarknaden och allt som hör till denna fantastiska bransch.

Bloggen utlovar tips inför visningar, fakta och råd angående bla köparens undersökningsplikt, fastighetsmäklarens skyldigheter, homestylingbra eller dålig?... mm mm mm mm ....

Nextplace- köparens hjälp vid fastighetsfömedling!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0